Месото се нарязва на късчета (по 6-7 бр. за порция) и леко се запържва в сгорещената растителна мазнина, след което се разбърква с дребно нарязания лук, брашното и доматеното пюре, залива се с малко вода, посолява се, поръсва се със смлян черен пипер и се задушава до омекване.В сгорещеното масло се прибавя почистеният и измит ориз заедно със запечения кромид лук и 5-6 зърна черен пипер, залива се с вода (1:3), посолява се и се задушава във фурна при умерена температура, докато набъбне и омекне. Порциите с готовото ястие се оформят в шола или купа, като на дъното се поставят парченца от месото и се покриват със съответна част от ориза, притискат се добре, обръщат се в чиниите за поднасяне и се поливат със соса от задушаването на месото.